Påsk 2021

Annons

påsk 2021

Påsk 2021

Påsk 2021 firas i början av april.

Påsken firas i år i början av april 2021 och påsk 2021 börjar med Skärtorsdagen den 1:e april och påsken 2021 avslutas med Annandag påsk måndagen den 5:e april.

Skärtorsdagen 2021

Skärtorsdagen infaller vecka 13 på torsdagen den 1 april 2021

Färgglada fjädrar, ägg och flygande häxor är något som för tankarna till högtiden påsk, den största kristna högtidshelgen, och enligt svensk folktro så är skärtorsdagen den dag då häxorna flög på kvastar till Blåkulla.

På Blåkulla skulle häxorna fira häxsabbat med djävulen själv fram till påskdagsmorgonen då de åter begav sig hem igen och för att jaga bort dem tändes stora eldar och man sköt i luften med gevär.

Denna folktro har gett upphov till dagens tradition där barn klär ut sig till påskkärringar och går runt bland hus och grannar och likt halloween önskar barnen få godis, ibland i utbyte mot teckningar.

Skärtorsdagen är enligt kristen tro den dag då Jesus åt sin sista måltid med sina lärjungar och innan måltiden tvättade Jesus lärjungarnas fötter, det forna namnet skär som betyder just ren har gett upphov till namnet Skärtorsdagen.

Skärtorsdagen är inte en allmän helgdag och således inte heller någon röd dag men beroende på arbetsgivare och kollektivavtal kan det innebära en något kortare arbetsdag.

Långfredagen 2021

Långfredagen infaller vecka 13 på fredagen den 2 april 2021

Enligt kristen tro är långfredagen den dag då Jesus korsfästes efter sin vandring längs Golgata och i den kristna kyrkan är långfredagen en allvarlig och stilla dag.

Långfredagen är en allmän helgdag och således även en röd dag.

Påskafton 2021

Påskafton infaller vecka 13 på lördagen den 3 april 2021

Påskafton är inte en allmän helgdag och således inte en röd dag.

Påskdagen 2021

Påskdagen infaller vecka 13 på söndagen den 4 april 2021

I Sverige firar vi den Svenska allmänna helgdagen Påskdagen till minne av Jesus uppståndelse från de döda.

Påskdagen infaller alltid dagen efter Påskafton, på den första söndagen efter “påskfullmånen”.

Påskdagen är en allmän helgdag och således även en röd dag.

Annandag påsk 2021

Annandag påsk infaller vecka 14 på måndagen den 5 april 2021

Den Svenska allmänna helgdagen Annandag Påsk inträffar alltid dagen efter Påskdagen.

Annandag påsk inträffar alltid på en måndag och är den sista dagen i påskhelgen.

Annandag påsk är en allmän helgdag och således även en röd dag.

Tack för din läsning!

Läs mer om svenska helgdagar i detta inlägg

Följ mig på Twitter

Tillbaka till startsidan

Besök min profil på InstaLinks.se

Annons

Behöver ditt företag ett riktigt bra webbhotell? Loopia erbjuder webbhotell med e-post, dns-tjänst, vps-tjänst och köp av domännamn. Jag har använt Loopia sen tidigt 2000-tal och är väldigt nöjd. Klicka här för att se aktuella erbjudanden

Spara och investera i aktier och fonder? Välj Avanza Bank för ditt sparande. Oavsett om det gäller ett privat sparande i värdepapper, pension eller om du som företagare vill investera ditt företags pengar på ett tryggt sätt. Klicka här för att komma igång med ditt sparande hos Avanza.

Är det dags för bokslut och årsredovisning? Hos vår samarbetspartner Årsredovisning Online kan du t.ex. upprätta årsredovisning för aktiebolag enligt K2-rekommendationen online, du betalar per årsredovisning, inga löpande kostnader med andra ord. Besök årsredovisning online för bra erbjudanden.

Är det dags att starta eget aktiebolag? Bolagspartner hjälper dig med ett eget aktiebolag snabbt och smidigt. De har lång erfarenhet och jag har själv använt dem flera gånger. Välj Bolagsparter när det är dags för eget aktiebolag.

Behöver företaget kontorsutrustning? Besök Kontorsgiganten så hittar du allt för hemmakontoret. Klicka här för att köpa kontorsmaterial och kontorsvaror online

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Annons

Annons

Om MICHAELHANSSON.SE 51 artiklar
En ekonomiblogg om affiliate marketing, arbetsrätt, bokföring, företagsekonomi, personal, privatekonomi, redovisning, sökmotoroptimering och WordPress. Jag publicerar artiklar, bokföringsexempel, inlägg, guider och tips inom privatekonomi och företagsekonomi. Mina inlägg och artiklar innehåller ofta relaterade annonser eller affiliate länkar.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.