Fler krisåtgärder för företag

Annons

Fler krisåtgärder för företag

Fler krisåtgärder för företag

Fler krisåtgärder för företag till följd av den pågående Corona-pandemin 2020.

Förslagen bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

De aviserade förslagen kommer tidigt nästa år att överlämnas i en ändringsbudget för 2021.

Omställningsstöd

Omställningsstöd i tre ytterligare månader

Regeringen har föreslagit att omställningsstödet förlängs så att det också kan sökas för augusti till oktober 2020.

Stödet riktar sig till företag som har tappat minst 50 procent av omsättningen under denna period jämfört med samma period 2019.

Läs mer i den här artikeln: Omställningsstöd för företag 2020

Korttidspermittering

Förlängning av korttidspermittering till 30 juni 2021

Förlängd korttidspermittering till den siste juni 2021, med en maximal period om 16 månader (9 månader som ordinarie plus 7 månader extra).

Läs mer i den här artikeln: Förlängd korttidspermittering

Omsättningsstöd

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare i tre ytterligare månader

Regeringen beslutade den 5 november om ett nytt omsättningsstöd till enskilda näringsidkare. Stödet avser minskad omsättning under perioden mars till juli 2020 och går att söka från 9 november på Boverkets webbplats.

Ansök om omsättningsstöd på Boverkets webbplats

Uppskjutna skatteinbetalningar

Förlängd möjlighet till anstånd med skatteinbetalningar

Regeringen kommer föreslå att anståndstiden ska kunna utökas med ytterligare ett år för alla som har beviljats anstånd enligt det nya regelverket.

Den maximala möjliga anståndstiden utökas med ett år för
alla som har beviljats anstånd.

Den förlängda anståndstiden ska börja räknas från tidpunkten då den
ursprungliga anståndstiden löper ut.

Redan i mars i år införde regeringen en möjlighet för företag att få anstånd med skatteinbetalningar i ett år.

Möjligheten att få anstånd gäller till exempel inbetalningar av arbetsgivaravgifter och moms.

Lättnader i a-kassan för företagare

Lättnader i a-kassan för företagare förlängs

Regeringen kommer föreslå att de tillfälliga förändringarna i arbetslöshetsförsäkringen för företagare förlängs så att de ska gälla även 2021.

Det innebär att företagare som lägger sitt företag vilande under 2021 också undantas från regeln om att det behöver gå minst fem år innan ett nytt uppehåll kan göras.

Regeringen beslutade även i juni 2020 om en förordningsändring som gjorde det möjligt för en företagare att vidta vissa begränsade åtgärder i näringsverksamheten och samtidigt få arbetslöshetsersättning.

Källa till artikeln: https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2020/11/ytterligare-krisatgarder-for-foretag/

https://www.regeringen.se/4ab539/contentassets/b5b12d430d4840c8a0b0fa0879d60c3d/presentationsbilder-ytterligare-krisatgarder-for-foretag.pdf

Tack för besöket!

Följ mig på Twitter

Tillbaka till startsidan

Besök min profil på InstaLinks.se

Annons

Behöver ditt företag ett riktigt bra webbhotell? Loopia erbjuder webbhotell med e-post, dns-tjänst, vps-tjänst och köp av domännamn. Jag har använt Loopia sen tidigt 2000-tal och är väldigt nöjd. Klicka här för att se aktuella erbjudanden

Spara och investera i aktier och fonder? Välj Avanza Bank för ditt sparande. Oavsett om det gäller ett privat sparande i värdepapper, pension eller om du som företagare vill investera ditt företags pengar på ett tryggt sätt. Klicka här för att komma igång med ditt sparande hos Avanza.

Är det dags för bokslut och årsredovisning? Hos vår samarbetspartner Årsredovisning Online kan du t.ex. upprätta årsredovisning för aktiebolag enligt K2-rekommendationen online, du betalar per årsredovisning, inga löpande kostnader med andra ord. Besök årsredovisning online för bra erbjudanden.

Är det dags att starta eget aktiebolag? Bolagspartner hjälper dig med ett eget aktiebolag snabbt och smidigt. De har lång erfarenhet och jag har själv använt dem flera gånger. Välj Bolagsparter när det är dags för eget aktiebolag.

Behöver företaget kontorsutrustning? Besök Kontorsgiganten så hittar du allt för hemmakontoret. Klicka här för att köpa kontorsmaterial och kontorsvaror online

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Annons

Annons

Om MICHAELHANSSON.SE 51 artiklar
En ekonomiblogg om affiliate marketing, arbetsrätt, bokföring, företagsekonomi, personal, privatekonomi, redovisning, sökmotoroptimering och WordPress. Jag publicerar artiklar, bokföringsexempel, inlägg, guider och tips inom privatekonomi och företagsekonomi. Mina inlägg och artiklar innehåller ofta relaterade annonser eller affiliate länkar.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.