Förlängd korttidspermittering fram till den 30 juni 2021

Annons

Förlängd korttidspermittering 2021

Förlängd korttidspermittering fram till den 30 juni 2021

Förlängd korttidspermittering fram till den 30 juni 2021 är ett av de beslut som togs och presenterades på Regeringens presskonferens den 9 november 2020.

De nya reglerna och tillämpningarna träder i kraft 1 december 2020

Rent praktiskt innebär det att korttidspermitteringar som har beviljats under 2020 kommer kunna förlängas med upp till ytterligare sju månader, eller förlängas som längst till 30 juni 2021.

Förlängd korttidspermittering i upp till sju månader, eller till den siste juni 2021

Nio månader i följd är den tid som idag kan beviljas som längst för korttidspermittering men Regeringen kommer lämna förslag till att den tidsgränsen tillfälligt tas bort under perioden fram till den 30 juni 2021.

För korttidspermitteringar som har beviljats under 2020 så kan de komma att förlängas med upp till ytterligare sju månader, eller som längst till den siste juni 2021.

Hur fungerade det fram tills att detta beslut togs?

Det ordinarie systemet innebär att staten, arbetstagaren och arbetsgivaren delar lika på arbetstidsminskningen vid en 60 procentig anställning.

Staten tog, och fortsatte ta ansvar för, 75 procent av permitteringskostnaden fram till 31 mars 2020. 

Från 1 april 2020 fram till 30 juni 2020 så sjönk det statliga biståndet ner till att vara 50 % av permitteringskostnaden.

Förändring av stöd för korttidspermittering

För december 2020 är subventioneringsgraden enligt befintliga regler 75 procent.

Förlängd korttidspermittering 2021 kostnadsfördelning
Kostnadsfördelning mellan staten, arbetsgivare och arbetstagare i procent

Fram till den siste juni 2021 så kommer stödet att fortsatt vara lika starkt som de ordinarienivåerna i lagen.

I januari, februari och mars 2021 så kommer subventioneringsgraden att vara 75 procent, vilket är samma nivå som stödet ligger på år 2020.

Under april, maj och juni 2021 så blir subventioneringsgraden 50 procent.

Striktare hantering av ansökning av förlängt korttidspermittering

Förlängning av korttidspermittering kombineras med en striktare hantering vid ansökan om godkännande för stöd, detta för att kunna säkerställa att stöd bara lämnas till de arbetsgivare som uppfyller kraven för stöd.

Läs mer på Tillväxtverkets webbplats om korttidspermittering

Tack för besöket!

Följ mig på Twitter

Tillbaka till startsidan

Besök min profil på InstaLinks.se

Annons

Behöver ditt företag ett riktigt bra webbhotell? Loopia erbjuder webbhotell med e-post, dns-tjänst, vps-tjänst och köp av domännamn. Jag har använt Loopia sen tidigt 2000-tal och är väldigt nöjd. Klicka här för att se aktuella erbjudanden

Spara och investera i aktier och fonder? Välj Avanza Bank för ditt sparande. Oavsett om det gäller ett privat sparande i värdepapper, pension eller om du som företagare vill investera ditt företags pengar på ett tryggt sätt. Klicka här för att komma igång med ditt sparande hos Avanza.

Är det dags för bokslut och årsredovisning? Hos vår samarbetspartner Årsredovisning Online kan du t.ex. upprätta årsredovisning för aktiebolag enligt K2-rekommendationen online, du betalar per årsredovisning, inga löpande kostnader med andra ord. Besök årsredovisning online för bra erbjudanden.

Är det dags att starta eget aktiebolag? Bolagspartner hjälper dig med ett eget aktiebolag snabbt och smidigt. De har lång erfarenhet och jag har själv använt dem flera gånger. Välj Bolagsparter när det är dags för eget aktiebolag.

Behöver företaget kontorsutrustning? Besök Kontorsgiganten så hittar du allt för hemmakontoret. Klicka här för att köpa kontorsmaterial och kontorsvaror online

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Annons

Annons

Om MICHAELHANSSON.SE 51 artiklar
En ekonomiblogg om affiliate marketing, arbetsrätt, bokföring, företagsekonomi, personal, privatekonomi, redovisning, sökmotoroptimering och WordPress. Jag publicerar artiklar, bokföringsexempel, inlägg, guider och tips inom privatekonomi och företagsekonomi. Mina inlägg och artiklar innehåller ofta relaterade annonser eller affiliate länkar.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.