Inrikes traktamenten 2020

Annons

Inrikes traktamenten 2020

Inrikes traktamenten 2020

Inrikes traktamenten 2020, till exempel det skattefria heldagstraktamentet samt schablonavdraget för ökade levnadsomkostnader, har höjts med tio kronor från 230 kronor för beskattningsår 2019 till 240 kronor för beskattningsår 2020.

Skattefria traktamenten

För skattefritt traktamente respektive skattefritt schablonavdrag krävs att tjänsteresan varit förenad med minst en hel övernattning mellan klockan 00.00 och klockan 06.00 utanför den ordinarie verksamhetsorten.

TraktamenteErsättning
Hel dag240 kr
Halv dag120 kr
Efter tre månader168 kr
Efter två år120 kr
Nattschablon120 kr

Hel dag

Hel dags traktamente innebär att resan påbörjas före klockan 12.00 på avresedag och avslutas hemkomstdagen efter klockan 19.00.

Halv dag

Halv dags traktamente innebär att resan påbörjas klockan 12.00 eller senare avresedagen, eller avslutas hemkomstdagen klockan 19.00 eller tidigare.

Nattschablon

Nattschablon används istället för faktisk logikostnad när resan pågår mellan klockan 24.00 och klockan 06.00.

Villkor för minskning av traktamente

Fria måltider i samband med tjänsteresor kan vara en skattepliktig förmån

Minskning av traktamenteFörmåns-
beskattning
Fri kost under tjänsteresa, huvudregelJaJa
Hotellfrukost som ingår obligatoriskt i rumsprisetJaNej
Kost på allmänna transportmedel som ingår obligatoriskt i prisetNejNej
Extern representationJaNej
Intern representationJaNej

Reducering av skattefria traktamenten för fria måltider

Har den anställde fått fria måltider under tjänsteresan ska det skattefria traktamentet respektive schablonavdraget som huvudregel reduceras med följande belopp:

Traktamente240 kr168 kr120 kr
Reducering för
Frukost, lunch och middag216 kr151 kr108 kr
Lunch och middag168 kr118 kr84 kr
Lunch eller middag84 kr59 kr42 kr
Frukost48 kr33 kr24 kr

Tack för din läsning!

Följ mig på Twitter

Tillbaka till startsidan

Besök min profil på InstaLinks.se

Annons

Behöver ditt företag ett riktigt bra webbhotell? Loopia erbjuder webbhotell med e-post, dns-tjänst, vps-tjänst och köp av domännamn. Jag har använt Loopia sen tidigt 2000-tal och är väldigt nöjd. Klicka här för att se aktuella erbjudanden

Spara och investera i aktier och fonder? Välj Avanza Bank för ditt sparande. Oavsett om det gäller ett privat sparande i värdepapper, pension eller om du som företagare vill investera ditt företags pengar på ett tryggt sätt. Klicka här för att komma igång med ditt sparande hos Avanza.

Är det dags för bokslut och årsredovisning? Hos vår samarbetspartner Årsredovisning Online kan du t.ex. upprätta årsredovisning för aktiebolag enligt K2-rekommendationen online, du betalar per årsredovisning, inga löpande kostnader med andra ord. Besök årsredovisning online för bra erbjudanden.

Är det dags att starta eget aktiebolag? Bolagspartner hjälper dig med ett eget aktiebolag snabbt och smidigt. De har lång erfarenhet och jag har själv använt dem flera gånger. Välj Bolagsparter när det är dags för eget aktiebolag.

Behöver företaget kontorsutrustning? Besök Kontorsgiganten så hittar du allt för hemmakontoret. Klicka här för att köpa kontorsmaterial och kontorsvaror online

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Annons

Annons

Om MICHAELHANSSON.SE 51 artiklar
En ekonomiblogg om affiliate marketing, arbetsrätt, bokföring, företagsekonomi, personal, privatekonomi, redovisning, sökmotoroptimering och WordPress. Jag publicerar artiklar, bokföringsexempel, inlägg, guider och tips inom privatekonomi och företagsekonomi. Mina inlägg och artiklar innehåller ofta relaterade annonser eller affiliate länkar.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.