Helgdagar under arbetsdagar år 2021

Annons

Helgdagar som sammanfaller med arbetsdagar 2021

Helgdagar under arbetsdagar år 2021

Helgdagar under arbetsdagar år 2021 som sammanfaller med ordinarie arbetstid.

Svaret finner ni här den här listan över de helgdagar som infaller under arbetsdagar år 2021.

DatumHelgdagVeckodag
2021-01-01NyårsdagenFredag
2021-01-06Trettondag julOnsdag
2021-04-02LångfredagFredag
2021-04-05Annandag påskMåndag
2021-05-13Kristi himmelsfärds dagTorsdag
2021-06-19MidsommaraftonFredag

Arbetsdag som sammanfaller med en helgdag 2021

För arbetsåret 2021 infaller arbetsdag under helgdagar på Nyårsdagen, Trettondagen, Långfredagen, Annandag Påsk, Kristi Himmelsfärds Dag samt Midsommarafton.

Helgdagar som sammanfaller med arbetsdagar 2021

För arbetsåret 2021 infaller helgdagar under arbetsdagar på Nyårsdagen, Trettondagen, Långfredagen, Annandag Påsk, Kristi Himmelsfärds Dag samt Midsommarafton.

Arbetsåret 2021 i siffror

Antalet arbetsdagar som sammanfaller med en helgdag år 2021 är till antalet sex (6) stycken, år 2021 består av totalt 253 arbetsdagar och 2024 arbetstimmar.

År 2021 är inte ett skottår och antalet dagar år 2021 är 365. Årets sista dag är en fredag och det innebär att både julafton och nyårsafton är fredagar.

Praktisk nytta av att veta antal arbetsdagar och helgdagar?

Vad har jag för nytta av att veta hur många arbetsdagar som sammanfaller med helgdagar under ett år?

Att känna till antalet arbetsdagar som sammanfaller med helgdagar under ett år underlättar planering av semester och ledigheter.

En del år kallas ofta för arbetsgivarens år och då infaller det färre helgdagar under arbetsdagar och det är mer gynnsamt för arbetsgivaren som slipper betala lön för lediga dagar medan en del år kallas för arbetstagarens år och omvänt så tjänar arbetstagaren på lediga helgdagar som sammanfaller med arbetsdagar.

År 2020 var ett så kallat arbetstagarens år då arbetstagaren kunde nyttja 15 lediga dagar inklusive lördagar och söndagar kring jul och nyår genom att endast utnyttja 6 semesterdagar.

Tack för din läsning!

Följ mig på Twitter

Tillbaka till startsidan

Besök min profil på InstaLinks.se

Annons

Behöver ditt företag ett riktigt bra webbhotell? Loopia erbjuder webbhotell med e-post, dns-tjänst, vps-tjänst och köp av domännamn. Jag har använt Loopia sen tidigt 2000-tal och är väldigt nöjd. Klicka här för att se aktuella erbjudanden

Spara och investera i aktier och fonder? Välj Avanza Bank för ditt sparande. Oavsett om det gäller ett privat sparande i värdepapper, pension eller om du som företagare vill investera ditt företags pengar på ett tryggt sätt. Klicka här för att komma igång med ditt sparande hos Avanza.

Är det dags för bokslut och årsredovisning? Hos vår samarbetspartner Årsredovisning Online kan du t.ex. upprätta årsredovisning för aktiebolag enligt K2-rekommendationen online, du betalar per årsredovisning, inga löpande kostnader med andra ord. Besök årsredovisning online för bra erbjudanden.

Är det dags att starta eget aktiebolag? Bolagspartner hjälper dig med ett eget aktiebolag snabbt och smidigt. De har lång erfarenhet och jag har själv använt dem flera gånger. Välj Bolagsparter när det är dags för eget aktiebolag.

Behöver företaget kontorsutrustning? Besök Kontorsgiganten så hittar du allt för hemmakontoret. Klicka här för att köpa kontorsmaterial och kontorsvaror online

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Annons

Annons

Om MICHAELHANSSON.SE 51 artiklar
En ekonomiblogg om affiliate marketing, arbetsrätt, bokföring, företagsekonomi, personal, privatekonomi, redovisning, sökmotoroptimering och WordPress. Jag publicerar artiklar, bokföringsexempel, inlägg, guider och tips inom privatekonomi och företagsekonomi. Mina inlägg och artiklar innehåller ofta relaterade annonser eller affiliate länkar.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.