Korttidspermitteringen ändras vid årsskiftet

Annons

Korttidspermitteringen ändras vid årsskiftet

Korttidspermitteringen ändras vid årsskiftet

Korttidspermitteringen ändras vid årsskiftet. Under onsdagen (7:e oktober 2020) hölls ett möte med Tillväxtverket där det stod klart att vid årsskiftet (2020/2021) upphör den tillfälliga lagstiftningen gällande korttidspermittering och de ordinarie reglerna gäller.

Efter årsskifte är det fortfarande möjligt att korttidspermittera men då enligt tidigare gällande permitteringsregler.

För den enskilde företagaren betyder det att från den 1:e januari ändras stödnivåerna från 98,6% till de ordinarie 43% och även den statliga bidragsdelen ändras från 3/4 till 1/3.

Hur förändras korttidspermittering för företagare?

Vidare så omfattar reglerna inte längre företagarens familj eller personal som är uppsagd.

Även verksamheter som finansieras av allmänna medel omfattas ej längre efter årsskiftet.

Stödperioden om 6 månader löper på som vanligt med en möjlig förlängning om 3 månader.

För företag som inte har utnyttjat hela sin stödperiod vid årsskiftet finns en möjlighet att fortsätta den pågående permitteringen tills den totala stödtiden av 9 månader har nått sitt slut.

Läs mer på arbetsgivarorganisationen Sinfs webbplats

Klicka här för att läsa Tillväxtverkets information från den 7:e oktober 2020 gällande korttidsarbete och korttidspermittering

Följ mig på Twitter

Tillbaka till startsidan

Michael Hansson .SE rekommenderar följande samarbetspartners:

Behöver ditt företag ett riktigt bra webbhotell? Loopia erbjuder webbhotell med e-post, dns-tjänst, vps-tjänst och köp av domännamn. Jag har använt Loopia sen tidigt 2000-tal och är väldigt nöjd. Klicka här för att se aktuella erbjudanden

Är det dags för bokslut och årsredovisning? Hos vår samarbetspartner Årsredovisning Online kan du t.ex. upprätta årsredovisning för aktiebolag enligt K2-rekommendationen online, du betalar per årsredovisning, inga löpande kostnader med andra ord. Besök årsredovisning online för bra erbjudanden.

Behöver företaget kontorsutrustning? Besök Kontorsgiganten så hittar du allt för hemmakontoret. Klicka här för att köpa kontorsmaterial och kontorsvaror online

Behöver ditt företag låna pengar? Hos Krea kan du jämföra olika företagslån helt kostnadsfritt. Klicka här och gör en ansökan redan idag, det är gratis och inte bindande. Du får låneförslag inom 48 timmar.

Annons

Om MICHAELHANSSON.SE 32 artiklar
En ekonomiblogg om affiliate marketing, arbetsrätt, bokföring, företagsekonomi, personal, privatekonomi, redovisning, sökmotoroptimering och wordpress. Jag publicerar artiklar, bokföringsexempel, inlägg, guider och tips inom privatekonomi och företagsekonomi. Mina inlägg och artiklar innehåller ofta relaterade annonser eller affiliate länkar.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.